- admin
- ایلان ماسک
- 0 نظر
- 137 بازدید
روز گذشته رییس روابط عمومی وزارت ارتباطات در توییتی نوشت: «باپیگیری چندماهه وزارت ارتباطات اتفاق افتاد:اتحادیه بین المللی مخابرات استارلینک را مکلف به همکاری با ایران کرد/ قدم بعدی برای ارائه قانونی اینترنت ماهواره ای استارلینک در کشور برداشته شد.»
قائممقام وزیر ارتباطات و رئیس سازمان تنظیم مقررات در گفت وگوی اختصاصی با ایرنا درباره روند مذاکرات صورت گرفته با هیات مقررات رادیویی یا RRB در خصوص ارائه اینترنت ماهوارهای استار لینک در کشور تصریح کرد: در خصوص اینترنت ماهوارهای استار لینک قوانین وجود دارد که از سوی شورایعالی فضای مجازی مصوب شده است. پس از صحبت وزیر ارتباطات در خصوص استقبال از فعالیت اینترنت ماهوارهای در کشور مانند سرویسهای استارلینک (اسپیس ایکس) در خرداد ۱۴۰۲، سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی فراخوانی منتشر کرد مبنی بر اینکه شرکتهایی که آمادگی ارائه سرویس ارتباطی مبتنی بر ماهواره برای استار لینک را دارند، اعلام آمادگی کنند. پس از آن شرکتهایی که در این حوزه فعال هستند و امکان ارائه خدمات ارتباطی بر بستر ماهواره را دارند در فراخوان شرکت کردند تا با رعایت حقوق و قوانین سرزمینی به کاربران سرویس دهند. تا کنون متقاضیانی دراینخصوص داشتیم و در حال آمادهسازی مقدمات مربوط به آغاز همکاری هستیم.
«امیر لاجوردی» تأکید کرد: در خصوص ارائه اینترنت ماهوارهای استارلینک در کشور، مسائلی را در هیات مقررات رادیویی (RRB) که زیرمجموعه اتحادیه بینالمللی مخابرات (ITU) است، مطرح کردیم. جلسه نخست فروردین ۱۴۰۲ مستندات اولیه مبنی بر فعالیت شرکت اسپیس ایکس در ایران را به RRB ارائه دادیم و خواهان همکاری این شرکت و این سرویس با جمهوری اسلامی ایران شدیم. در این جلسه هیات مقررات رادیویی از ما خواست برای جلسه بعدی، مستندات و اطلاعات دقیقتری را در اختیارشان قرار بدهیم.
قائم مقام وزیر ارتباطات درباره جزییات دومین جلسه که در تیر ماه برگزار شد، افزود: مستندات درخواستی را با همکاری دستگاههای مختلف در اختیار RRB قرار دادیم. پس از بررسی دادهها و مستندات ما، به کشوری که منظومههای ماهواره استارلینک در آن به ثبت رسیده، اعلام کردند که هر چه سریعتر در خصوص نحوه ارائه خدمات با جمهوری اسلامی ایران همکاری کند. آنها در جلسه دوم نیز از ما خواستند که برای جلسه بعدی، با ارائه مستندات متقن برخی از ابهاماتی که در خصوص نحوه فعالیت این سرویس در کشور وجود داشت را برای آنها تشریح کنیم.
قدرت نفوذ اتحادیه جهانی مخابرات
برخی اعتقاد دارند، احکامی که از سوی اتحادیه جهانی مخابرات مصوب میشوند آنقدر برای کشورها حائز اهمیت نیست که خود را ملزم به رعایت ۱۰۰ درصدی آن کنند، اما لاجوردی در این خصوص افزود: گرچه به صورت قطعی نمیتوان گفت که آیا اسپیسایکس به این رای پایبند است یا نه، ولی اتحادیه جهانی مخابرات، آژانسی است که کشورها به دلیل منافعی که دارند در آن عوض شدهاند و قطعاً اگر به قوانین پایبند نباشند، زمانی که خودشان نیز در حوزه قوانین مخابراتی دچار مشکل شوند نمیتوانند توقع داشته باشند که به شکایاتش آنها رسیدگی شود. RRB برخی از کشورها را تهدید میکند که اگر مقررات را نپذیرند از حق رای یا خدماتی که این اتحادیه ارائه میدهد محروم میشوند که این مساله چالشهای جدی را برای آنها ایجاد میکند.
ماهواره های ستارلینک به چه شکلی هستند؟
ماهواره پروژه ایلان ماسک یا استارلینک دارای وزن ۲۲۵ کیلو گرمی بوده و به شکل تخت طراحی شده است. جهت پرتاب کردن آن به فضا، در موشک فالکون اسپیس ایکس ۶۰ عدد از آن را می توان جای گذاری کرد. بعد از اینکه به مدار زمین رسید جهت دریافت انرژی خورشیدی جهت قوت بخشیدن به ماهواره یک آرایه بزرگ از آن خارج می شود. بخش اصلی بدنه آن نیز از چهار آنتن قوی جهت مخابره اینترنت تشکیل شده است. بدنه نیز دارای لیزرهایی بوده که در مدار زمین هر ماهواره را به چهار ماهواره دیگر متصل می کند. رانشگرهای یونی موجود در آن نیز از گاز کریپتون استفاده می کنند. به همین دلیل می توانند در مدت زیادی در مدار زمین باقی بمانند حتی ماهواره هایی که با سطح زمین مساحت کمتری دارند.
تفاوت استارلینک با ای دی اس ال چیست؟
کاربران ای دی اس ال به ازای آن، مبلغی را با برگزیدن سرویس حجمی محدود یا نامحدود، پرداخت می کنند و با اتمام حجم بسته، به صورت پلکانی هزینه ای اضافی می پردازند، مخابرات نیز ای دی اس ال را ارائه می دهد و باید فاصله کاربر به مخابراتی که ای دی اس ال را ارائه می کنند زیاد نباشد؛ زیرا در غیر اینصورت سرعت اینترنت از سرعت کمی برخوردار خواهد بود. شرکت های ارائه دهنده این محصول نیز باید بر اساس قوانین کشورشان برخی از سایت ها را فیلتر کنند. در اینترنت ماهواره ای محدودیت مربوط به فیلتر شدن وجود ندارد و کاربران با کم ترین هزینه می توانند از اینترنت بدون فیلتر، پرسرعت و نامحدود بهره مند شوند. این اینترنت مناسب مصرف بالا و بالاخص دانلود می باشد.
ماهواره های ارسال شده تا به امروز؟
کمپانی اسپیس ایکس در سال ۲۰۱۸ اولین ماهواره خود را به فضا ارسال نمود و سپس در سال ۲۰۱۹ نیز حدود ۶۰ ماهواره رسمی استارلینک را ارسال کرد. همچنین ۱۰۰۰ ماهواره به مدار زمین فرستاد که در سال ۲۰۲۱ در ماه ژانویه و فوریه نیز آخرین پرتاب ها را به خود اختصاص داد. به مرور این کمپانی قصد دارد یک موشک فالکون را هر سه ماه یکبار به مدار زمین ارسال کند که در هر کدام نیز ۶۰ ماهواره جای داده شده است.
هزینه استفاده از اینترنت استارلینک چقدر است؟
هزینه استفاده از اینترنت استارلینک طبق گفته کمپانی حدود ۹۹ دلار در ماه است. اما باید دقت کرد این هزینه مربوط به هزینه اینترنت مصرف شده شما به شمار می رود. لذا باید علاوه بر آن یک دستگاه استارلینک را تهیه کنید که این دستگاه دارای دیش بوده و کار آن ارتباط برقرار کردن با ماهواره می باشد. به طور کل این تجهیزات حدود ۴۹۹ دلار قیمت دارد. این قیمت مربوط به نسخه آزمایشی است و امکان داشته در مورد نسخه اصلی هزینه ها بالاتر رود. لذا برای ایرانیان به دلیل بالا رفتن قیمت دلار هزینه های بالایی دارد.