- admin
- 0 نظر
- 209 بازدید
در این مقاله میخواهیم در مورد دکمه WPS در روتر یا مودم صحبت کنیم. دکمه WPS چه کاربردی در این دستگاه دارد؟ آیا این همه تجهیزات شبکه (روترها یا مودمها) این قابلیت را دارند؟ در ادامه مفصل به این موضوع میپردازیم و به تمام سوالات کامل پاسخ میدهیم با ما همراه باشید.
WPS مخفف “Wi-Fi Protected Setup” است. توسط اتحادیه Wi-Fi طراحی شده و در سال ۲۰۰۶ به بازار معرفی شد.
در واقع یک استاندارد امنیتی شبکه به حساب میرود. که روند اتصال دستگاهها به یک شبکه بیسیم را ساده میکند. یعنی راه آسانتری برای اتصال دستگاهها به روتر در اختیار ما قرار میدهد. اگر بخواهیم به زبانی سادهتری بیان کنیم این گونه میشود. شما بدون داشتن SSID و رمز عبور نمیتوانید به راحتی به وایفای متصل شوید. ولی دکمه WPS به شما این کمک را میکند که بسیار راحت و ساده روند اتصالی خود را طی کنید. و یک ارتباط ساده و سریعی را بین انواع دستگاههای بیسیم مثل پرینتر، کامپیوتر و دیگر دستگاهها با مودم یا روتر برقرار کند.
دکمه WPS در روتر
وظیفه دکمه WPS روی روتر این است که به دستگاهها اجازه اتصال دهد. یعنی اگر شخصی در محدوده روتر باشد، برای اتصال باید اجازه آن از طرف روتر صادر شود.
به جای اینکه بخواهیم رمز عبور که گاها طولانی است را تایپ کنیم. فقط کافی است دکمه WPS را فشار دهیم. در آن لحظه روتر شروع به جستجوی دستگاههای سازگار میکند. اگر به دنبال دستگاهی برای اتصال باشد که روتر آن دارای WPS (از نظر پروتکل امنیتی) باشد. آن زمان دو دستگاه به طور خودکار با هم جفت میشوند. قابل توجه است که بدانید اگر تقریباً دو دقیقه چیزی به روتر متصل نشود، روتر دیگر کار نمیکند.
شکل دکمه WPS بستگی به مدل روتر شما میتواند متفاوت باشد. در بعضی از مدلها تشخیص آن آسان است. فقط به دنبال دکمهی به اسم“WPS” بگردید. باید جایی در پشت دستگاه باشد.
اما در بعضی از مدلها از نماد WPS استفاده میکنند. شبیه دو فلش است که به شکل بیضی به یکدیگر اشاره میکنند. اگر هم فلش نداشته باشد، به نوعی شبیه نماد بازیافت جهانی است. که بیشتر دایرهای شکل یا مثلثی شکل است.