- admin
- 0 نظر
- 332 بازدید
در این مقاله به انواع دکل و معرفی آنها میپردازیم. حتما لفظ دکل مخابراتی را زیاد شنیدهاید. اما الزاماً از دکل فقط برای مخابرات استفاده نمیشود. کاربران خانگی هم میتوانند بر روی پشت بام منزل خود دکل نصب کنند. سپس تجهیزات رادیویی را بر روی آن قرار دهند و لینک ایجاد کنند.
دکل چیست ؟
دکلها ، سازههایی هستند که در به وجود آمدن آسایش زندگی انسانها نقش موثری داشتهاند. اما وجود آنها به چشم نمیآید. این سازههای غول پیکر از آهن ساخته شدهاند. دکلها ، سازههای بلندی هستند که برای نگهداری خطوط پرفشار یا ایجاد لینک وایرلس در بالای سطح زمین استفاده میشوند. دکلها به صورت پیش ساخته قابل مونتاژ و نصب هستند.
تمامی دکلها در انواع متفاوت در فضای باز (Outdoor) به کار گرفته میشوند. از این رو باید پوششی داشته باشند که در مقابل زنگزدگی و خوردگی مقاومت کنند. به همین دلیل از گالوانیزه برای پوششدهی سطح دکلها استفاده میشود.
طراحی دکل به چه صورت است ؟
مبنا و طرح اصلی دکلها ، مبتنی بر باد و زلزله میباشد. میزان باری که ناشی از باد بر روی سازه متحمل میشود از اهمیت خاصی برخوردار است. همچنین پیش بینیهای لازم برای مواقع زلزله نیز باید در نظر گرفته شود. برای طراحی و ساخت دکلها باید از آئین نامه و استانداردهای زیر استفاده کرد:
- آئین نامه 2800 ایران
- آئین نامه فولاد AISC
- آئین نامه فولاد AISC
ساخت دکل
ساخت دکلها مطابق سفارش و نیاز مشتری قابل اجرا است. مهمترین فاکتور برای ساخت دکل ، ارتفاع آن است. قطعات دکل به صورت پیش ساخته هستند و در محل مونتاژ میشوند. قطعات دکل با گالوانیزه گرم پوششدهی شدهاند از این رو در برابر زنگزدگی و خوردگی بسیار مقاوم هستند.
پی دکل
همانطور که تا الان متوجه شدهاید، این سازههای بلند نیاز به فونداسیون دارند تا بتوانند بار و فشار وارده را تحمل کنند. نکته حائز اهمیت واژگونی دکلها در برابر باد ، سیل ، رانش و غیره است. بنابراین لازم است که از فونداسیون مناسبی استفاده کنید. در ادامه مقاله انواع دکل و معرفی آنها به انواع فونداسیون اشاره میکنیم:
- فونداسیون دکل مخابراتی بتنی
- فونداسیون رادیه (گسترده)
- فونداسیون منفرد (شمعی یا عمقی)
- فونداسیون نواری
- فونداسیون پیش ساخته
سیستم روشنایی
سیستم روشنایی دکلها، از اهمیت زیادی برخوردار است. به دلیل ارتفاع گرفتن سازههای ساختمانی و غیر مسکونی ، سازمان هواپیمایی کشور قوانینی در این خصوص وضع کرده است. این قوانین سازندگان را ملزم به نصب روشنایی برای سازههای خود میکند. زیرا که هواپیماها باید اطلاع دقیقی از سطح زمین داشته باشند.
سیستم برقگیر
دکلها به دلیل داشتن ارتفاع زیاد ، ممکن است مورد اصابت رعد و برق قرار بگیرند. برای جلوگیری از آسیب رساندن به آنتنها و متعلقات آنها باید بار الکتریکی دکل به زمین منتقل شود.
انواع دکل مخابراتی
- سکشن (بدنه)
- بیس پلیت
- سیم مهاری
- مهار کش
- کرپی (کلمس)
- صفحه تعادل
- گوشواره
- تاج سر دکل
- تسمه کمربندی
- پیچ و مهره و …
دکل خودایستا :
دکل خودایستا برخلاف دکل مهاری به کابل مهار نیاز ندارد. آرایش ساختار دکل خودایستا به صورت 3 یا 4 پایه فلزی است. پایههای فلزی توسط اعضای خرپایی به یکدیگر متصل میشوند. تعادل دکلهای خودایستا به پایههای اصلی (Leg) است.
موارد استفاده دکل خودایستا :
- ارتفاعهای بسیار زیاد
- بار زیاد بر روی دکل
- سرعت زیاد وزش باد
- مکانهایی که فضای کافی برای نصب دکل مهاری ندارند.
دکل تک پایه یا مونوپل :
دکل تک پایه یا مونوپل برای مکانهایی است که فضای کمی وجود دارد و ارزش زمین زیاد (محیطهای شهری) است. مقطع این دکلها به صورت چند وجهی ساخته میشود. دکل بر روی یک پایه استوار میشود و فقط توسط جرثقیل قابل نصب است. توجه داشته باشید که ظرفیت باربری دکلهای تک پایه محدود است . از این دکلهای بیشتر برای شبکه موبایل استفاده میشود. در مقاله انواع دکل و معرفی آنها ، با تصویر و توضیحات دکل تک پایه یا مونوپل آشنا میشوید.
دکل دوربین مداربسته :
دکل دوربین مداربسته یکی از انواع دکلهای منوپل است. از این دکل برای افزایش برد دید دوربین و کاهش دسترسی غیرمجاز استفاده میشود. توجه کنید که ظرفیت باربری این دکلهای بسیار محدود است. نصب دکل دوربین مداربسته تنها با جرثقیل میسر است. در مقاله انواع دکل و معرفی آنها ، با تصویر و توضیحات دکل دوربین مداربسته آشنا میشوید.